torsdag 28 maj 2009

Rolig bild


Bilden tog jag vid Tosteberga hamnar. Måsen såg så rolig ut där den stod på lampan, någon sa att det liknade Magnus Härenstam.
Klicka på bilden för att göra den större.

Gladan

och Pilfinkarna kramas på taket. Tänk vad fullt med liv det är i min trädgård
sparven sjunger fortfarande kärlseks sånger för sin fru
och staren strosar runt i trädgården och samlar ihop frukost till sina ungar
medan kajan tar sig en vila på stängslet
en gäspning sitter bra
och Posh gör sin behov men ser väldigt trött ut
Gladan kommer flygandesNär jag kom ut i morse seglade Gladan över huset. Tog en bild medan Posh gjorde sin morgon toilett, ser hon inte lite bakis ut.

måndag 25 maj 2009

camping

En gravand på väg ner i havet för att ta sig ett dopp.
En andhona vandrade omkring i gräset.
Hästar gick lungt och betade eller hade lagt sig till ro vid vattnet.
Är det här en fiskmås måntro.
En stare skall just bära ner mat i boet.
Svanar fanns det flera stycken. Så vackra tycker matte.
Strax utanför hamnen finns en utav sveriges största skrattmåskolonier. Här är en utav dem.
En ejder ligger och trycker vid stenarna.
Posh tittar ut från husvagnen efter matte tror jag.
Rossie njuter av att ligga och titta på allt som händer vid hamnen.
Här sitter Posh, matte och Rossie vid husvagnen.

Det här är en brygga vid hamnen.


Nu har vi varit och campat med husvagnen, 1 natt, 1 1/2 mil hemifrån vid havet. Vi testade hur det går med hundarna och allt annat förstås och det gick jättebra. Posh blev bara lite orolig varenda gång jag försvann för att fota lite fåglar och husse dög inte. Det är lite jobbigt både för henne och mig. Sedan slutade hon äta också för allt var ju så annorlunda och det var människor och hundar och ja säkert konstigt för henne. Rossie låg så snällt bredvid husvagnen och tittade på allt omkring henne. Hon kunde ligga och titta flera timmar och verkade helt nöjd. Vi sov som stockar hela natten och vaknade på morgonen med hela havet som utsikt, det var underbart att sitta och äta frukost och se alla fåglarna flyga omkring. Stället vi campade på heter Tosteberga hamn och det är ingen officiell campingplats där fanns kanske 6 campare till så det var mycket lungt och trivsamt.

lördag 23 maj 2009

VildsvinI förgår hände någonting ganska obehagligt tyckte jag. Jag hade gått ner till sjön för att spana efter lite fåglar. När jag stod där helt tyst hörde jag plötsligt att det knakade. Ett rådjur tänkte jag och stod kvar och spejade ut över sjön. Sedan vände jag mig om för att gå hemåt. Då ser jag plötsligt en stor gris komma springandes och inte bara en utan en hel drös, De rusade i led rakt mot mig men ungeför 4 meter från mig gjorde de en sväng och sprang rakt förbi mig in i snåren. Jag skulle tippa på att det var ca 12 stora vildsvin och jag höll på att få krupp skall jag säga. Ingenstans jag kunde ta vägen, bakom mig vatten vid sidorna vass och framför minst 12 vildsvin som kom ångandes. Det här kommer aldrig husse att tro på så med darrande händer lyfte jag kameran och fotade. Inte hade jag kameran inställd på mörkt snår och mörka vildsvin men jag ljusade upp en bild och detta blev resultatet.

Gömslet och fågelfotografering

Nu har jag införskaffat ett gömsle, ett tält som man sitter i och spanar efter fåglar för att kunna fota. I gömslet sitter jag och Posh. Posh ligger på ett liggunderlag och tuggar på ett hårt kex medan jag spanar ut för att se om det kommer några fåglar. I går tog vi bilder på en fin pilfink en stare och en liten fågelunge. Och slutligen Posh som tittar ut från gömslet.

fredag 22 maj 2009

TräningPosh och jag har varit och tagit en privatlektion för att träna vara med andra hundar och inte bry sig utan bara vara med matte. Det gick över förväntan bra tycker jag. Bl a tränade vi agility med två främmande hundar inne på planen och Posh brydde sig inte utan var mycket fokoserad på agility banan. Vi tränade gå förbi främmande hundar sitta kvar och bli inkallad till matte då Posh fick springa förbi de främmande hundarna. Vi kunde konstatera att Posh är jätte duktig och att matte har blivit mycket bättre med signaler. Nu har vi anmält oss till agility kurs som börjar i augusti. Tog Posh på en lång promenad dagen efter vi tränat och hon gick vid min sida hela vägen inte en halv meter framför som hon brukar. Trägen vinner.

söndag 3 maj 2009

Husse och Posh i bolltagen

det kom ingen boll husse har visst gått sin väg...
skam den som ger sig....
o ner på marken.......
neeeeej den glider ur munnen
tog den ha ha
nytt försök
miss
Där slängde husse bollen
Sitt Posh så sätter vi igång


Husse och Posh var ute i trädgården i dag och lekte med Posh's favorit tennisboll. Bilderna visar hur roligt hon hade.

fredag 1 maj 2009

Posh vill ha sin boll

Då kan jag passa på att tugga ett tag.
Nej ingen annan här
Ett stadigt tag om bollen
Oj nu sa hon visst "varsågod" sicken tur man har.
Bäst att kika och se vilken min hon har.
Undrar vad hon säger om jag går lite närmare.

Snälla matte kan jag inte få bollen.

I morse tog husse bollen från Posh. Han tyckte hon hade sprungit omkring tillräckligt och kunde vila ett tag. Men vad gör man inte när dessa vackra pudelögon tittar bedjande på matte.

Klicka på bilderna för att göra dem större.