tisdag 16 november 2010

Agility tävling i Älmhult

Vi har varit på en inofficiell agility tävling i Älmhult. I hoppklass 1 blev vi diskade Posh sprang omkring och sökte efter hästskit i stället för att ägna sig åt agility banan. Fy vad frustrerande det var. Men Posh var inte den enda hunden som sprang omkring med nosen i backen det var flera andra som gjorde det också. Tur att vi ska träna i ett ridhus under vintern så hon vänjer sig vid dofterna. I öppen klass gick det bättre vi fick 5 fel då Posh gick ur slalomet, det hinder som hon egentligen är bäst på. Tänk vad bra det är att se hur man springer på film. Jag ser här att jag inte riktigt hinner med Posh och kan göra de byten som jag tänkt mig och därför tar hon ut svängarna för mycket och det förlorar vi tid på. Jag tyckte jag sprang riktigt fort men på filmen ser det inte ut så. Måste också träna mer på att hon håller sig inne i slalomet jag fattar inte riktigt varför det inte flyter så bra alla gånger när vi tävlar då hon gör det så bra vid träning. Men nu ska vi träna och träna hela vintern och hoppas på bättre framgångar nästa år.måndag 15 november 2010

Nytt sovrum Klicka på bilderna för att göra dem större.
Vi har renoverat övervåningen. Satt upp en vägg och dörr till vårt lilla allrum så nu har vi fått ett större sovrum så hundarna får ordenligt med plats. Posh sover visserligen för det mesta på sängen men hon gnäller inte om matte vill att hon skall ligga på sin sovplats bredvid sängen utan går snällt och lägger sig. Rossie är överlycklig för att hon nu får sova inne i sovrummet tidigare fanns det inte plats för henne så hon sov i lilla hallen strax utanför. Övervåningen har blivit som helt ny jätteroligt man behöver inte flytta för att få en förändring. Vi bor ju i ett hus som byggdes vid sekelskiftet men vi blandar modernt med gammalt. Järnsängen är köpt på auktion. Det är två officers sängar från något regemente i Blekinge som vi gjort till en dubbelsäng. Byråerna är moderna från Ikea. Stolen i hörnet kommer från St Petersburgh min farmor köpte den där den är från 1850-talet. Byrån har vi köpt på auktion och spegeln ovanför den har tillhört min farmors mormor.

måndag 8 november 2010

Agility

Idag har vi tränat agility. Tänk om jag var lika duktig på handling som Posh är på att springa det vore något det. I denna bana tränar vi olika ingångar i slalom och några hindersekvenser som man kan hitta på många banor. Jag hade ett jobb att räkna ut hur jag skulle springa och det vete sjutton om jag har räknat ut det rätt. När vi har tränat banan tre gånger kommer Posh ihåg den och kan i princip springa den själv men jag får kämpa på för att räkna ut hur jag kan bli den som tar henne runt banan och inte tvärtom. I helgen skall vi på en inofficiell tävling och jag är redan nervös.

måndag 1 november 2010

Posh fyller tre år idag grattis min lilla sötnos Klicka på bilderna för att göra dem större

Posh 3 år.

Leo, Posh bror, fyller förstås också 3 år idag. Grattis Leo.
På födelsedags promenad. Kanske blir det en tårta sen för husse och matte och ett märgben för vovvarna.