söndag 17 oktober 2010

Agility tävlingar

Den här helgen har vi tävlat både lördag och söndag. Det gick sådär både bra och dåligt. På lördagen var det klubbtävling och det var fem large hundar som tävlade. Jag tyckte att Posh och jag inte gjorde särskilt bra ifrån oss men vi kom i alla fall som nr. 2. Idag var det hoppklass 1 för nybörjare och öppen hoppklass 2. I nybörjarklassen blev vi diskade med en gång. Posh fick fnatt som hon faktiskt inte har haft på ca ett år och jag hade ett jobb att få tillbaka henne. Men eftersom jag var där för att träna sprang jag banan och jag tror det var bra, Posh fick se att det är matte som bestämmer vad man skall göra när man är på en tävling. Efter hoppklass 1 sprang vi öppen hoppklass 2 och det gick däremot mycket bättre. Vi fick 5 fel för vägran en gång. Det var en klurigare bana men roligare och jag var nöjd över resultatet. Lägger in filmerna som min man filmade så får ni se.söndag 10 oktober 2010

Posh och jag tävlar hopp klass 1 i Åhus.

Idag har vi varit och tävlat på vår första officiella tävling i hopp klass 1 i Åhus. Fy vad nervös jag var. Klantade till det och skrev fel i tävlingsboken. Han som skulle skriva under trodde nog inte jag var riktigt klok men han önskade mig i alla fall lycka till. Jag hade satt upp tre mål att Posh inte skulle tjuvstarta och att vi inte skulle bli diskade och att Posh inte skulle springa av banan . Posh tjuvstartade inte vi blev inte diskade och hon sprang inte av banan. Posh rev ett hinder och vi fick 5 minus poäng. Så jag är jätte nöjd och jag tycker Posh är så duktig vi har ju faktiskt bara tränat agility i ett år. Hur vi sprang kan ni se på filmen.

I large Hopp klass 1 var det 54 som startade och 18 blev diskade. Posh kom som nr 15. Referenstiden var 40 sek och genomsnittstid för godkända var 35.83 sek. Posh sprang på 32.60 sek. Så klart jag är nöjd när det är första gången.
fredag 1 oktober 2010

Smådjurshälsan i Vinslöv Klicka på bilderna för att göra dem större.

Och sist men inte minst härlig stretching som Posh verkligen njuter av. Jag är riktigt avundsjuk skulle vilja ha samma behandling.


Och så bär det av in i duschen för att skölja bort kloret från vattnet i bassängen.


Uppe på land igen och väl omhändertagen av Dick som låter det mesta av vattnet rinna av Posh.

Nu svänger vi och det här går riktigt bra.

Här försöker Posh ta sig upp men hon insåg snabbt att simma vidare var enda alternativet.


Nu är Posh nere i bassängen och hon simmar på så bra. Hon har duschat av sina fötter innan och fått på sig en flytväst.Eftersom Posh är en mycket livlig pudel som jag tränar agility med har det hänt att hon i sin iver trillat av balansen tagit svängar så snävt efter eller före ett hinder att hon slirat både hit och dit. Häromdagen ville hon inte hoppa in i bilen så jag gjorde ett besök hos veterinären som sa att hon var lite öm i nedre delen av ryggen. Veterinären föreslog att jag skulle söka lite hjälp med massage. Jag vände mig till Smådjurshälsan i Vinslöv som jag visste hade en simbasäng. Simma är ju alltid bra för hundarnas muskler och mycket annat. Nu har vi varit och simmat två gånger och det har verkligen varit en positiv upplevelse. Jag fick också lära mig hur man gör lite massage och hur man kan stretcha efter ett tränings pass. Så bra. Posh är inte jätteförtjust att gå ner i vattnet men när hon väl är där börjar hon simma med en gång och det går väldigt bra. Första gången simmade hon fem minuter och sedan sov hon hela vägen hem i bilen. Andra gången simmade hon 9 minuter och sov hela vägen hem i bilen. Det är viktigt att ta hand om sin hund tycker jag när man tränar en sport som agility som ändå är ganska slitigt på hundkroppen med alla svängar och hopp. Jag är jätte glad att jag fått tipps om massage och stretching och att Posh lite då och då kan åka till Vinslöv och simma. Nu ligger hon och sover i soffan avslappnad och nöjd efter dagens simtur. Hon har också börjat hoppa in i bilen.

Klicka på bilderna för att göra dem större.