torsdag 16 september 2010

agility träning

I tisdags var vi på agility kursen och jag sprang bara lite eftersom jag inte känner mig riktigt frisk ännu. Vi blev alla filmade och nästa gång skall vi titta på filmen och se vad vi gjorde på banan skall bli kul. Idag tog Posh och jag en agility runda i trädgården. Jag hittade en hoppklass 2 bana på nätet och ställde upp den i trädgården efter två varv var jag helt slut. Får lugna ner mig ett tag till. Men jag vill ju träna så mycket som möjligt innan vi skall tävla på officiell tävling i Åhus den 10 oktober.

söndag 5 september 2010

Semester i Tyskland Klicka på bilderna för att göra dem större


Husse och Posh ger sig iväg ut i vattnet. Posh har inte badat mycket tidigare så hon var lite försiktig men när bollen slängdes i vattnet for hon iväg med en väldig fart. Och simma ja det gick så småningom.

Restaurangen där vi åt och fikade på dagen.Ute på promenad

Posh i husvagnen
Rossie och Posh vid husvagnen

......men nu lyckades jag nästan med det....
På båten. Inte lätt att få hundarna att titta på husse.....
Nu har vi varit i Tyskland på några dagars semester. Tyvärr så blev jag (matte) sjuk och vi fick lov att åka hem tidigare en beräknat. Men de dagar jag var frisk hade vi det underbart. Vädret var perfekt inte för varmt och inte för kallt. Hundarna uppförde sig så bra med lite undantag då Rossie ville hälsa på alla som gick förbi husvagnen genom att slänga sig framåt i kopplet så häftigt att man kunde tro att husvagnen skulle välta. Vi fick en bra plats med en liten strand bara två meter från husvagnen så vi kunde ha hundarna lösa när de badade, annars är det mest koppeltvång där vi var. En kväll gick vi på restaurang och hundarna fick naturligtvis följa med. Vi satt ute i trädgården och skulle det börja regna fick vi plats innomhus tillsammans med hundarna. Det var också en fin bröllopsfest på gång i trädgården med en vacker brud och brudgum. Det är ett sant nöje att resa med hundarna då de till 90% uppför sig så bra. Långa promenader gick vi säker en mil per dag så motion får man när hundarna är med. Vi gick till veterinären som vi besökte förra året och fick avmaskningstabletter. Det kostade 234 kronor för hundarna tillsammans. Inte så farligt dyrt tycker jag. När vi närmades oss bron över till sverige tog jag fram hundarna pass och när vi kom över till andra sidan hittade vi Poliser som tillhörde tullen. "Vi har hundar med oss" sa jag "vill ni kolla passen." Javisst sa polisen och tittade först på Rossies pass sedan kikade polisen in i bilen och sa "jag vill bara titta på den gråa hunden", i passet står det ju att hon är brun, så noga läste han inte och inte kollade de med någon chipmätare att chipet överrenstämde med passet. Det är nog inte svårt att smuggla hundar över till sverige. Vi hade i princip bara kunnat åka igenom utan att stanna eller haft helt andra hundar med oss.

Pudelträff Klicka på bilderna för att göra dem större

Molly, Posh och Monique


Monique

Monique, Molly och Posh

Monique och Molly

Monique och Molly

Posh och Molly
Posh, Monique och Molly
Nu har vi varit på pudelträff Posh, Rossie, husse och matte. Vi blev tre stycken. Två hade inte möjlighet att komma men det var mycket trevligt. Det regnade större delen av träffen men hundarna sprang omkring på gräsmattan och hade roligt däremot blev inte bilderna så bra då det var ganska mörkt och hundarna var i ständig rörelse. Posh sprang med i början men sedan gick hon ganska mycket för sig själv och undersökte trädgården. De andra två pudlarna lekte tillsammans nästan hela tiden. Det är så roligt att se hur de förändras från ett år till ett annat. Alla pudlarna hade ljusnat i färgen. Ingen var riktigt den andra lik men ändå fanns likheten där vi tror att det beror på hur man klipper sin pudel. . Molly var minst sedan kom Posh och störst var Monique.