fredag 18 juni 2010

Varmt väder Klicka på bilderna för att göra dem större.Nu har vi haft några dagar med lite varmare väder så det har inte varit möjligt att gå ut på promenader mitt på dagen eller träna agility. Rossie tilllbringar större delen av sin tid i trädgården. Hon följer Kristian som en skugga och när det blir för varmt lägger hon sig under något äppelträd och tuggar på en pinne.
Nu har jag gått med i Kristianstads brukshundsklubb som ligger drygt 1 1/2 mil från där vi bor. Jag har varit och tränat några gånger men vi har inte träffat på något annat ekipage ännu. Alla jobbar väl dagtid förutom jag. Vi är också anmälda till kurs i slutet av sommaren. Skall bli spännande att se hur det går för oss i en ny klubb. Eftersom det bara tar drygt 15 minuter att köra dit går det lätt att åka iväg och träna någon timme även senare på kvällen. Brukshundsklubben ligger närmare havet så på vägen dit och hem brukar jag ibland hitta lite spännande fåglar att fotografera så kameran är alltid med.


Klicka på bilderna för att göra dem större.

lördag 12 juni 2010

Det blåser. Klicka på bilden för att göra den större.

Posh står och luktar i blåsten med ögonen slutna och öronen fladdrande bakåt i vinden. Ser verkligen ut som om hon njuter.


Idag har det blåst ordentligt i nordöstra skåne men som tur är ligger vägen vi brukar gå med hundarna delvis i lä. Idag bestämde sig Posh för att nu får det vara nog med plåster på klon så hon åt upp plåstret jag kan i alla fall inte hitta det någonstans. Annars är hon en hund som inte brukar stoppar i sig så mycket mer än sin vanliga mat och lite godis förstås.

Klicka på bilden för att göra den större.

fredag 11 juni 2010

Stackars Posh..... Klicka på bilden för att göra den större.

Visst är det synd om Posh och helt i onödan. Men inte märkte jag någonting hon pep inte ens till. Måste vara mer försiktig nästa gång.


...vilken hemsk matte hon har. Idag skulle jag klippa korna på Posh och klippte en klo alldeles för kort och oj som det blödde över hela köksgolvet och intenting hade vi att sätta på. Fick ringa syrran (veterinären) och fick bra tips vad jag skulle göra. Problemet är bara om vi har otur att Posh kan blöda i flera dagar när hon börjar anstränga sig och i morgon är det meningen att vi skall träna agility. Får se hur det blir. Just nu har hon plåster på klon och en strumpa och en tratt, jösses vilken mundering på grund av mattes klantighet. Hoppas det läker snart.

Klicka på bilden för att göra den större.

tisdag 1 juni 2010