tisdag 27 april 2010

Ny film på träningen

Nu har jag lagt in en ny film. Husse har hjälpt mig att filma så nu ser man mycket bättre vad Posh och jag håller på med. Tyckte Posh gjorde riktigt bra ifrån sig hon rev ett hinder och det var mitt fel. I dag la jag till ytterligare 2 hopp hinder. Eftersom jag inte behöver svänga så mycket med kroppen hinner jag nu före henne och det blir lättare att bara visa med handen vilket hinder hon skall ta och hon verkar att fatta min älskade lilla storpudel Posh. Hoppas det går lika bra på kursen. Instruktören på kursen säger att jag måste lita mer på min hund och hon har rätt.


Kullsyskon

Leo


En jättefin bild på Poshs kullsyskon Leo som vi gått många kurser tillsammans med. Nu tränar Posh och Leo agility ihop och de är så duktiga lika livliga och på hugget bägge två. Det är riktig fart på banan när de hoppar hinder och springer genom tunnlar. Vi mattar hinner knappast med.

Klicka på bilden för att göra den större.

måndag 26 april 2010

Promenad

Matte på promenad i vårsolen.

Video 1

lördag 24 april 2010

Vi har varit på kurs

Posh och jag har varit på en två dagars agility kurs och det var jätte roligt. Vi var 8 ekipage och alla de andra hade tävlat mer eller mindre och vissa var superduktiga och tävlade i klass 2 och klass 3. Jag tyckte att Posh och jag klarade oss jätte bra. När vi gjorde övningarna brydde sig Posh inte om att de andra ekipagen tränade alldeles i närheten och att folk med hundar promenerade runt i kring agility banan. Posh var så fokuserad vid övningarna att det var en fröjd att jobba med henne. Och slalomet gick som en dans. Däremot skällde hon hela tiden när hon var uppbunden i synnerhet när jag stod ute på plan och fick instruktioner vad vi skulle göra. Det sista vi gjorde var att springa en klass 2 bana med 20 hinder. Gissa om jag var nervös och vi var sist och de andra var så duktiga. När vi startade Posh och jag gick det åt fanders redan efter 5 hinder så vi startade om igen och då gick det betydligt bättre, det enda hon missade var den platta tunneln, hon gick in och kom ut igen bakvägen. Hon har bara gått igenom en sådan tunnel en gång tidigare och den tunneln såg annorlunda ut. Det får vi träna mer på. Vi skall också träna mer på A hindret, balansen och vippen. Det roliga var att jag kände att jag lärt mig mycket från min egen instruktör som jag kunde använda mig av på kursen. Har filmat en liten bana som jag ställt upp hemma som liknar banan vi sprang på kursen det som saknas är två tunnlar. Posh springer igenom slalomet två gånger istället och hoppar över ett extra hinder så denna bana har 19 hinder.




söndag 11 april 2010

Tosteberga hamn Klicka på bilderna för att göra dem större





Idag åkte Posh och matte till Tosteberga hamn. Vi åkte genom byn där Trolle Ljungby slott ligger. Det är så vackert och där finns det en damm med massor av änder och ankor. Snart simmar det små ulltottar omkring där också. Posh blev helt ifrån sig när vi kom fram till Tosteberga. Vi har ju campat där flera gånger så hon kände igen sig. Spralligare hund får man leta efter och det blev många nej från matte innan Posh lugnade ner sig och vi kunde gå omkring normalt. Det var rätt mycket människor som precis som Posh och matte ville njuta av det vackra havet och känna vinden från havet fläkta mot ansiktet. På bryggorna var matte försiktig som inte hade någon lust att hoppa i vattnet efter Posh som inte verkade bry sig om att hon faktiskt kunde ramla i. Vi såg mängder av vackra svanar och diverse måsar flög omkring högt skrikande i luften säker flera hundra sådana. Solen sken från en nästan klarblå himmel och man kände riktigt att nu är våren här och snart är det sommar. Det enda som saknades var fika korgen som matte totalt hade glömt bort.

Vid ca 18.00 åkte Posh och matte ut på en cykeltur. Vi tar det mycket försiktigt. Posh får bara trava lite lugnt vid mattes sida och det ska vi göra några veckor framöver.

Klicka på bilderna för att göra dem större

fredag 2 april 2010