tisdag 31 mars 2009

Rådjur

Stötte på ett rådjur idag men tyvärr var den alldeles förlångt borta för att det skulle bli en bra bild. De här bilderna får duga. Lilla Posh får hänga med på ett hörn också fast hon inte är ett rådjur, men hon har nästan rådjursögon faktiskt.

Leo


I går fick vi några jättefina bilder på Posh's bror Leo. Leo är en riktig snygging och skulle säkert göra sig bra i utställningsringen men jag har förstått att matte är mer intresserad av lydnad och det är Leo också bra på.

HöstenFotade lite i morse några av höstens kvarlevor i naturen.

måndag 30 mars 2009

Blomfint

Nu har jag planterat lite blommor i undantagets blomlådor och också i en kruka som man kan se från vägen. Krattat bort lite löv har vi också gjort. Skall fortfarande hålla Posh i stillhet men det blir bara svårare och svårare. Stackars hund som inte har fått sträcka ut och springa ordentligt på två veckor nu.

lördag 28 mars 2009

MålatIdag hjälptes Kristian och jag åt att måla väggen mot trädgården på ladugården. Det blev faktiskt jättefint och nu lyster det så vitt och rent. Så skönt att det är gjort. Hoppas nu det blir väder så man kan grilla ute under påsken. +10 grader är som tidig sommar i Norrland så släkten som kommer hit är luttrade. En bild på krokus som blommar i trädgården.

fredag 27 mars 2009

Varmt idag

Posh har varit ute i trädgården och lekt i dag. Jag stod och fotade och helt plötsligt upptäckte jag att hon hade sprungit ut på åkern och en bra bit bort. Men när jag såg henne var hon redan på väg tillbaka, hon gillar inte att vara långt ifrån matte. Hon märker inte först hur långt bort hon har sprungit och när hon gör det skall hon tillbaka snabbt. Vilket är jättebra. Nu är det bara 9 dagar kvar med penicillinet och sedan skall vi börja träna med promenader. Men usch vad det tar lång tid för oss att bli friska. Jag har inte varit ute på en promenad på snart tre veckor.Men idag har vädret varit underbart nästan +10 grader. Hoppas vädret håller i sig. Vi skall försöka måla ena ladugårdsväggen i morgon. Får besök från norrland under påsksen och vill att det skall se fint ut på gården. I mogon bär det iväg till Oppmanna platskola skall plantera lite panseer i blomlådor.

torsdag 26 mars 2009

Islandshästar
Posh och jag är fortfarande inte bra. Posh skall äta penicillin i 10 dagar till och efter det skall vi sakta få upp hennes kondition igen plus min. Hon hade i alla fall inte någon fästingsjukdom. Röntgenresultatet från SKK har kommit. HD B och armbågarna ua. Gissa om jag är glad att veta att hennes ben är OK nu när vi skall träna agility. Fotade lite fyrbenta djur idag ändå men det var inte hundar.

söndag 22 mars 2009

fåglar i vår trädgården
Posh har lekt i trädgården idag och jag passade på att fota lite fåglar som flyger runt våra äppelträd. Ibland stannar de och äter lite och då passar jag på att knäppa några bilder. Det verkar bara vara två sorter. Blåmes och sparvar samt ibland en talgoxe men idag lyste den med sin frånvaro.

lördag 21 mars 2009

Fotomodellen Rossie

Rossie är en sådan underbar fotomodell som sitter, ligger eller springer så snällt när matte säger till så att jag kan fota henne i olika situationer. Här har jag experimenterat med att fotat henne med stearinljus som enda ljuskälla. Blir en varm ton i bilden.

torsdag 19 mars 2009

Rossie roar sig själv

Nu när Posh är sjuk får Rossie roa sig själv. Och det gör hon kungligt i vårsolens glans.