tisdag 30 december 2008

Sassy har somnat in

Jag är så ledsen för Sassy finns inte mer. Hon fick somna in i min famn hos veterinären idag. Hon har inte mått så bra den sista tiden och hos veterinären fick jag veta att hennes njurar inte fungerar som de ska. Så jag fattade beslutet att låta henne vandra vidare med stor sorg i hjärtat. Hon har funnit i mitt liv 16 år och tre månader just idag. Det är en lång tid jag kan tänka tillbaka på tillsammans med Sassy. Hon var en riktigt liten kaxig yorkshireterrier som ingen satte sig på. Hon fick ett cert på en officiell utställning i Västerås och då var jag mäkta stolt fast alla som inte fick certet tyckte förståss att domaren hade valt fel hund. Men det brydde jag mig inte om. Jag hämtade Sassy i England tillsammans med min yngsta dotter som då var 11 år. Taxichauffören vi åkte med döpte henne till Sassy. Livet måste gå vidare men jag kommer att sakna Sassy varje dag.

måndag 29 december 2008

Rossie och PoshVilken tur vi har att våra hundar gillar varandra.
Klicka på bilderna för att göra dem större.

Posh på fältet

Nu måste jag springa efter matte.
Bättre utsikt uppe på stenen.

Dags för lite vila vid stenen

Så bär det iväg igen.

Lite vegetariskt mellanmål hinner man ju med.


Först en runda på fältet. Matte tycker att jag ser helt galen ut. Här går det fort.

Idag kom solen nästan fram men puts så var den väck igen precis när Posh och jag gjorde oss färdiga för förmiddagspromenaden. Har börjat tröttna lite på vår runda måste fundera ut lite nya vägar och fält för hundarna att få springa på. Husse skall vara ledig i tre dagar så då får vi passa på att ta ut svängarna lite mer och undersöka närbyggden. Vågar mig inte för långt in i bokskogarna då det skall finna stora vildsvinsflockar som jag inte vill springa på i synnerhet inte med Rossie. Det intressantaste på vår promenad i dag var en svart katt som Posh tittade länge på med sedan sprang katten iväg och vi fortsatte. Posh fick sträcka ut sig på ett stort grönt fält ibland stannade hon till och norpade åt sig en och annan harlort till mattes stora förtret. Efter hon gjort sina snabba rundor håller hon sig kring mig och det är skönt jag är aldrig orolig att ha henne lös ute i skog och mark när jag är ensam med henne.
Klicka på bilderna för att göra dem större.

fredag 26 december 2008


Blandat


Kossorna är fortfarande ute, kanske de är det året om.


Sassy ligger i fåtöljen och undrar om det kommer en skinkbit snart.

Posh hittar en liten bäck som porlar så fint i stillheten.

Iskristaller fanns överallt.

Posh blickar ut över den frostiga nejden.


Rossie på skutthumör på frostiga fältet.

Sigge tycker det är för kallt att gå ut och har slagit sig ner i fönsternishen och ligger bekvämt med huvudet lutat mot skålen Old Gustavsbergs Fasan.

Rossie spanar efter fåglar som det finns fullt av hos oss som bor mellan två sjöar

Här k0mmer lite blandade bilder från ett frostigt skåne. Ingen snö har fallit ännu men i dag när vi vaknade var hela landskapet täckt med frost och det var riktigt vackert. Tyvärr lyste solen med sin frånvaro men skam den som ger sig, ut på promenader blev det med kameran i högsta hugg. Sassy har inte mått så bra hon vill inte riktigt äta. Bara godsaker kan hon tänka sig som skinka och köttbullar och det är inte likt henne hon har alltid varit en sådan matfrisk liten hund. Men vi måste börja fatta att hon är gammal och kanske börjar hon få lite olater så här på äldre dagar. Men blir hon inte piggare så kontaktar vi veterinären på måndag.
Klicka på bilderna för att göra dem större.

söndag 21 december 2008
Rossie söker bollen på fältet.
Yngsta dottern börjar bli sjuk en förkylning tror hon hoppas nu att de orkar komma ner till oss här i skåne annars blir det nog en dyster jul.

Inte för att Rossie och Posh lider någon nöd. Nu var det Rossies tur att rasa omkring ute på fältet vilket hon gjorde med hjärtans lust. Det är en fröjd att se henne sträcka ut benen och ge järnet, hon är en tuff hund för det mesta och slänger sig gärna i noll-gradigt vatten men blir så liten så liten när det är dags för kloklippning eller en avspolning i duschen.
Klicka på bilderna för att göra dem större.

lördag 20 december 2008

Grön Jul

Någon förhoppning om en vit jul får vi nog glömma. Nu sitter vi och väntar på att familjen skall komma ner från Stockholm och fira julhelgen tillsammans med oss. Posh får fortsätta att springa omkring på vår gräsmatta, som fortfarande är grön, ett tag till. Husse har köpt en ny kamera som jag fick låna, då var lyckan total och Posh ställde gärna upp som modell.

söndag 14 december 2008

God Jul och Gott Nytt År


Klicka på bilden för att göra den större.

lördag 13 december 2008

Rossie och Posh i lektagen


Tog fram vår gamla kamera och fotade Posh och Rossie när de började leka i hallen. Vi har tränat i dag ute på tomten. Har bestämt mig för att träningen här hemma skall fungera ganska bra innan jag börjar träna hundarna tillsammans ute på fälten och i bokskogen. Rossie är ju för det mesta duktig på att hålla sig kring oss när hon är lös men dyker det upp en hare eller katt så säger det swish så är hon borta, visserligen inte länge men tillräckligt för att jag inte vill att Posh skall ta efter henne. Sedan är jag osäker på hur länge Posh skulle hänga efter Rossie. Det har gått ganska bra idag. Jag kunde träna lite agility med Posh när Kristian och Rossie gjorde lite annat. Posh kom också vid inkallning ca 80 % när hon var mitt inne i leken med Rossie. Men jag fick mullra lite på rösten och vissla i visselpipan. Rossie och Posh verkar verkligen gilla varandra det är roligt att se dem rulla runt på hallgolvet. Kunde fått finare bilder med nya kameran men nu får de här duga.


Klicka på bilderna för att göra dem större

söndag 7 december 2008

Rossie 8 veckor Posh ca 10 veckor
Hittade fina bilder på Rossie som liten valp jag tror hon är precis 8 veckor gammal. Hittade också en på Posh som redan som liten ligger tillsammans med katten. Här är katten och Posh samma storlek.
Klicka på bilderna för att göra dem större.